Voering overgordijnen en waves

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Mogelijkheden voor overgordijnen en waves gevoerd

Standaard : Standaard wordt de voering gemaakt door de zijzoom om de voering heen te slaan
Voering Los : Voering en stof zitten in het vliesband aan elkaar, maar elke stof heeft zijn eigen zij- en onderzomen
Blind op kant gestikt : De zijzomen van zowel stof als voering worden naar binnen gevouwen en op kant gestikt. Van zowel voor- als achterkant gezien heeft de zijkant dezelfde uitstraling.

Onderkant voering

Onderzoom, verzwaringskoord en lockrand worden net zo uitgevoerd als bij de basis stof.

Bij de optie Blind, aan elkaar worden beide zomen naar binnen gevouwen en op de kant gestikt. Belangrijk is dat beide stoffen niet rekken, want het gordijn krijgt op deze manier weinig bewegingsvrijheid.

Voering lengte

Voering wordt vanwege mogelijke verschillende stofeigenschappen van de gordijnstof en de voeringstof standaard iets korter gemaakt. Twee cm korter bij overgordijnen en één cm korter bij transparante stoffen. Deze maat is echter zelf te bepalen.

Bovenkant

Standaard wordt voering in de bovenrand aan de band vastgemaakt en wordt de stof niet omgeslagen, ter voorkoming dat het plooien onmogelijk worden door de dikke laag stof.

Band bedekt : Een standaard methode bij het voeren van transparante stoffen. De voering wordt wel naar achter mee gevouwen en de naden worden naar de achterkant verwerkt. Als men door de stof heen kijkt is dan zo min mogelijk stiksel te zien.
Blinde kop : De bovenzoom van stof en voering worden beiden naar binnen gevouwen en op de kant gestikt. Van zowel voor- als achterkant gezien heeft de bovenkant dezelfde uitstraling. De voering kan volledig ingevouwen worden of met een kleine inslag.

Naden gelijk

Bij verschil in stofbreedte tussen stof en voering wordt de voering symmetrisch verdeeld.

De optie naden gelijk zorgt dat iedere baan voeringstof net zo breed gemaakt wordt als de gordijnstof.

Naden / Zomen

Voor overgordijnen met ingestikte plooien kan er bij transparanten ook gekozen worden om de voering nr kamerzijde of naar straatzijde afgewerkt te hebben

Wanneer u een transparante stof voert, kan het zijn dat de naden van de voering zichtbaar zijn. U kunt aan het atelier opgeven de naden te verwerken naar de kamer- of de straatzijde.

Tussenvoering

Toepassen van een derde laag tussen hoofdstof en voering.

Vaak wordt hier een molton voor gebruikt om het gordijn goede akoestische of isolerende eigenschappen te geven.

Downloads